Friday, July 28, 2006

Telefoanele mobile şi americanii

Fantastic! Să încep cu începutul... azi m-am hotărât să-mi iau un telefon mobil de când îs în SUA pentru că n-am avut nevoie până acum şi acuma a venit timpul. Mă duc la Sprint (together with Nextel) să vedem ce modele au şi ce planuri au (căutam un fel de family plan). Planurile îs ok şi avantaj au funcţia walkie-talkie dar, aici vine durerea, nici urmă de nokia sau sony ericsson, nu-mi venea să cred, erau o droaie de motorole şi alte mărci de care n-am mai auzit. OK... mergem la cingular acolo au un singur sony ericsson (doar unul!!!!) şi ceva modele nokia mai slabe, deja îmi venea să le îndes motorolele şi telefoanele ălea pe gât. Apoi la T-mobile, şi acolo au un singur sony ericsson şi ceva modele nokia. Aveam nişte nervi de-mi venea să mă urc în primul avion spre România să mă duc la eurogsm să iau un telefon serios nu un ştift dinăsta, nu puteam înţelege cum de aici, în SUA e aşa complicat să găseşti un telefon serios. Păi heiiiiiii mie nu-mi trebuie orice jaf de telefon că doar nu am aterizat în Albania dar tot nu mă las şi o să mă duc mâine în Seattle şi Bellevue să caut ceva magazin de telefoane şi să văd dacă în SUA asta cât îi de SUA nu găsesc un sony ericsson serios. Chiar cer prea mult?? În România în faţa blocului era paradă de telefoane, toţi aveau telefoane care de care mai scumpe, grandomenie în toată regula, aici se pare că nu le prea pasă de telefoane la copii şi nici la americani în general, ei probabil se gândesc doar să ia un telefon la care să poate vorbi şi nimic mai mult... probabil deaia nici ofertele nu îs aşa bogate dar în Romania să ai un telefon scump e o adevărată cinste, nu-i aşa? mie nu-mi trebuie un telefon scump dar vroiam un sony ericson pentru că în Romania aveam un k300i de care am fost foarte mulţumit şi nu vreau să mă risc dar nu a fost dat să găsesc, mai încerc mâine.

5 comments:

Woodisor said...

Am mai auzit eu povesti de genul acesta. Din cate am inteles este greu sa gasesti un telefon "din ala bun" cum gasesti in Romania, unde vorba aceea pute piata de ele, indiferent ce marca sunt. Americanii au marcile lor "mai naspa" daca pot spune asa... si mai apoi au un fel de "embargo" pentru produsele din alte tari/continente... din pacate. Discutam cu un prieten din America si i-am aratat pe webcam telefonul meu, mandria mea de telefon Nokia pe care am dat ultimii banuti agonisiti pe un an intreg. Si eu mi-a aratat caramida cu care umbla, o vechitura care nici macar nu are o marca, nici nu stia ce marca e...
Si atunci care sunt mai batuti de soarta? romanasii care au de toate, chiar si kitchuri, sau americanii care nu stiu ce inseamna aia un telefon mobil?
PS: nu stiu daca te scoteai daca iti luai un telefon din romania pt ca daca nu ma insel in europa sunt diferite fata de america: sunt gsm sau ceva de genul acesta, in timp ce in america sunt de alt fel... Nu ma pricep asa ca o las balta.
Succes la gasitul unui telefon compatibil cu tine :)

madmax said...

"Si atunci care sunt mai batuti de soarta? romanasii care au de toate, chiar si kitchuri, sau americanii care nu stiu ce inseamna aia un telefon mobil?"
Pt că nu ştiu ce înseamnă un telefon mobil nu înseamnă că n-au bani.

Woodisor said...

Asa e, dar nu asta am vrut sa spun. Incercam sa afirm faptul ca unii chiar nu stiu ce e aia un telefon mobil indiferent cati bani au in buzunar. Pentru ei telefonul mobil este doar un telefon cu care vorbesti, nu ii intereseaza ce accesorii sau briz-brizuri are, sau mai stiu eu ce features... Sa mearga, sa il aud pe celalalt si I don't give a fuck in rest :)

nero said...

"ei probabil se gândesc doar să ia un telefon la care să poate vorbi şi nimic mai mult" Nu ti se pare normal? Doar d-aia ii si spune "telefon".

Gogu Kaizer said...

Pai aia nu stiu despre java, ei au numai brew. Drept urmare, telefoanele sunt bune, mult mai stabile si mai rapide decat astea java. Cele mai bune sunt LG, Mototolea, Samsung si Audiovox, dar sunt si scumpe cu draci...


.